Christine Ravn Lund om det danske demokrati på Stemman Podcast
forkvinde i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

Christine Ravn Lund

Vedr. Demokrati Kommissionens betænkning og anbefalinger og om de unges demokrati.

Christine Ravn Lund er forkvinde for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og har en baggrund som frivillig i Frivilligt Drenge- og Pigeforbund (FDF) og en lang række organisationer, hvor hun har engageret sig både lokalt, nationalt og internationalt.

Det er også DUF, der har etableret Demokratikommissionen, der i 2020 udgav analyser og anbefalinger til at styrke demokratiet i Danmark i bogen; Er demokratiet i krise.
 
I denne serie fortæller Christine Ravn Lund om de unges syn på demokratiet og arbejdet med at engagere de unge i demokratiet.

For demokrati er noget man skal øve sig i.

– Vi skal være glade for det demokrati, vi har i Danmark, fordi det er ét af de bedste demokratier i verden. Samtidig skal vi passe på ikke at tage demokratiet for givet, og så skal vi være bedre demokrater. 

For en god demokrat deltager i demokratiet. Men demokrati kommer ikke af sig selv. Derfor mener Christine Ravn Lund, at det er et forældreansvar at lære, hvordan man er en god demokrat. 
– Det er en konstant opgave, og det skal man konstant sætte ressourcer af til, siger hun.

– Vi bliver nødt til aktivt at gøre noget for at skabe nogle unge demokrater og nogle generationer, som føler stærkt for demokratiet og kan se de værdier, der er i demokratiet. 

– Vi har demokrati både som styreform, men også som et mindset og en livsform, siger Christine Ravn Lund.