Fire vigtige ting at kende til i en digital verden

I dette nyhedsbrev introducerer vi dig for nogle af de vigtigste begreber inden for den digitale verden: blockchain, kryptovaluta, NFT’er og smart contracts.

Det er teknologier, der med sikkerhed kommer til at påvirke os alle sammen i fremtiden. Derfor synes jeg, at du skal have mulighed for at lære at kende til dem.

Hos Stemman Podcast gør vi det nemt at lære om det, der er svært… Og som du måske læst om tidligere, så er jeg i gang med en større serie om kryptovaluta.
Tjek det ud. Jeg gør alt for, at du skal finde det interessant!

Mit mål med serien er nemlig, at give dig den bedste forståelse for nogle begreber i krypto, og hvordan de anvendes i den digitale verden.
Har du spørgsmål eller ønsker at dykke dybere ned i emnet, så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Rigtig god mandag!


  • Blockchain er en teknologi, der gør det muligt at oprette en digital kæde af transaktioner eller data. Blockchain giver en høj grad af sikkerhed og transparens, da det er svært at ændre eller manipulere tidligere transaktioner. Man kalder det en distribueret database, hvilket betyder, at den ikke er ejet af en enkelt part, men er tilgængelig for alle i netværket.
  • Kryptovaluta er en digital valuta, der ligger til grund for blockchain-teknologi. Den mest kendte kryptovaluta er Bitcoin, men der findes mange andre.
    Kryptovaluta kan bruges til sikkert at opbevare penge i lande med stor korruption eller kriminalitet.
  • NFT’er står for “non-fungible token”. De er digitale aktiver, der er unikke.
    NFT’er bliver p.t. ofte brugt til at repræsentere digitale kunstværker, musik, videoer og andre digitale værdier. NFT’er giver kunstnere og skabere mulighed for at tjene penge på deres digitale værker. Man vil også kunne bruge dem til at repræsentere land eller skøde-beviser i f.eks krigsramte eller ustabile lande.
  • Smart contracts er digitale kontrakter, der automatisk udfører handlinger, når specifikke betingelser er opfyldt. Smart contracts er bygget på blockchain-teknologi og kan anvendes til at automatisere mange forskellige typer af transaktioner, såsom finansielle transaktioner og supply chain management.
    • Hvert af disse begreber får deres helt eget afsnit i krypto-serien! Læs mere og lyt med her: app.stemman.dk/krypto

Missede du starten af sæson 3?

Riemanns Rytmer og Musik med SEVE fortsætter rytmerne nu på 3. år!
Det er fantastisk, og vi siger stor tak til alle jer, der lytter med.

Hvis du nu kunne få lyst til at støtte dit favorit musikprogram og på den måde hjælpe os med at holde lyden i luften, kan du donere en skærv her.

Alle bidrag modtages med stor taknemmelighed og vi siger tak for enhver form for støtte – store som små!
I hvert fald tak for din opmærksomhed, og fortsat god musik!”