Legat til ildsjæle bag Bornholms Stemme

Bornholms halvt år gamle streamingsradio; Bornholms Stemme får legat for sit initiativ fra Hjælpefonden Journalistgården.

»Det er med stor interesse, at bestyrelsen for Hjælpefonden Journalistgården har bemærket det lokale medie-initiativ«, siger bestyrelsesformand Morten Friis Jørgensen i en pressemeddelelse.

Hjælpefonden Journalistgården tildeler legater til kræfterne bag radioen for at have etableret app.stemman.dk med streamingsradio og podcast.
Et nyt lokalt medie med den primære opgave at producere temabaseret nicheindhold efter et journalistiske koncept om, at fordybelse er en fornøjelse.

Prisværdigt initiativ
»Vi finder initiativet bogstaveligt talt prisværdigt. Derfor har vi besluttet at uddele legat på henholdsvis 10.000 kroner til kanalchef Anita Corpas og 25.000 kroner til fordeling blandt andre gode kræfter bag etablering og drift af ’Stemman’«, siger Morten Friis Jørgensen.

Formanden forklarer, at bestyrelsen for Hjælpefonden Journalistgården har stor sympati for initiativet bag og arbejdet med den nye radio og har derfor på denne måde valgt at bakke økonomisk op om det nye lokale medie.

»Vi håber, legatet kan gøre gavn hos det nye digitale medie ’Stemman’. Det er fantastisk med ildsjæle, der etablerer et nyt medie med ambitioner på Bornholm, uagtet at lokalbefolkningen i forvejen har andre medier. Sådan et vovemod fortjener helt klart støtte«, siger han.

Taknemmelige modtagere
På Bornholms Stemme vækker Hjælpefondens gavmildhed begejstring.

»Det er en stor overraskelse, at fonden har valgt at betænke os med denne håndsrækning.«

»Jeg er meget taknemmelig og glad for at kunne videregive disse legater, som jo på alle måder er et skulderklap til de aktive kolleger på Stemman«, siger kanalchef på Bornholms Stemme; Anita Corpas.

Hun forklarer, at flere frivillige med stort engagement har bidraget med fx radioteknisk knowhow, IT-færdigheder og en række færdige programmer.

Legaterne er uddelt individuelt og er uden yderligere betingelser. Men fondsbestyrelsen ser gerne legaterne komme radioens aktiviteter til gavn.

»Det giver håb om, at vi også i 2021 kan fortsætte med skabe lytteværdigt indhold på vores streamingskanal,« siger Anita Corpas, der også gerne leverer radio-spots og reklamer til områdets detail- og erhvervsliv.


FAKTA

Bornholms Stemme er en streamingsradio med podcast, der primært fokuserer på at producere temabaseret nicheindhold efter et journalistiske koncept om, at ’fordybelse er en fornøjelse’ med en ambition om at imødekomme den moderne og individualiserede mediebruger. Indholdet udkommer på computer, tablet, smartphone og SONOS/ trådløse digitale sound-systemer. Radioen sender live hver dag ml. 06:30-22:30 på app.stemman.dk

Hjælpefonden Journalistgården er etableret af Dansk Journalistforbunds Kreds 1 i 1996 med udgangspunkt i drift af en udlejningsejendom af lejligheder til ældre journalister i København NV. Ejendommen er imidlertid solgt fra og om- og udbygget til et tidssvarende ’grønt kollegium’ med boliger til omtrent 40 studerende. Fondens formål er i dag alene at yde social støtte til danske medborgere, og med fondens økonomiske og historiske udgangspunkt har fonden især fokus på personer bag journalistik, formidling og kreativt indhold i medie- og kommunikationsverdenen mv.