Musikvært på Stemman Podcast tildeles bornholmsk Kulturpris

Bornholms Tidende, Tv2 Bornholm, Bornholm.nu, Bornholmnyt.dk, Bornholms Radio

Programvært på startup-virksomheden Stemman Podcast Torben Severinsen får årets bornholmske kultur- og idrætspris 2022 blandt 11 nominerede.

Torben deler prisen og det kontante beløb på kr. 10.000 kroner med Nyvest skytteforening, og Martin Byder Hjorth fra Granit Kidz.

Forperson for Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget i Bornholms Regionskommune Niclas Fick (Ø) overrakte fredag eftermiddag prisen i Bornholms Musikhus.

Torben Severinsen får prisen for sit store frivillige engagement i foreninger og aktiviteter på Bornholm. Heriblandt Musikhuzet, Ekkodalshuset, Hammershus Fairtrade Concert, Bornholms Kulturuge, Lokalrådet Bornholm, Destination Bornholm og Nyker Idrætsforening.

Han modtager også prisen for sit kæmpe engagement på programmet »Musik med Seve« på Stemman Podcast, som også har indstillet ham til prisen.

– Jeg er meget beæret, og overrasket over, at jeg var en af prismodtagerne i et stærkt felt, siger Torben Severinsen, som kommer fra en familie med stærke traditioner for frivilligt arbejde. 

Han begyndte som spejderleder, deltog i ungdomsudvalg og idrætsarbejde, inden han blev grebet af sin passion for musik, som har ført ham til frivilligt arbejde i en lang række bornholmske spillesteder. Og siden start i august 2020 også programvært på Stemman Podcast.

– Frivilligt arbejde er en vigtig dansk tradition, og gør samfundsmæssig gavn. Jeg synes det er vigtigt at støtte op om projekter og skabe positive forandringer.

– Tænk, at jeg nu står her som den ene af prismodtagerne. Det er jeg megastolt og beæret over. Prisen er et kæmpe skulderklap, siger Torben Severinsen.

Startupvirksomheden Stemman Podcast sendte første gang i august 2020 fra Møbelfabrikken i Nexø med et fuldt weekendprogram godt hjulpet af en stribe dygtige, frivillige og passionerede mennesker, der leverede indslag og podcasts til lyduniverset.

I dag udkommer Stemman Podcast på web, tablet, computer og mobil. Fokus er produktion af nicheindhold inden for forskellige aktuelle temaer af offentlig interesse efter et journalistisk koncept om, at fordybelse er en fornøjelse.

https://app.stemman.dk/musik-med-seve